Društvo

Pinkovu peticiju za odbranu rijalitija navodno potpisalo 1,8 miliona ljudi, za zabranu njih 188.00

Foto: Pixabay

On tvrdi da je njegovu peticiju sa pitanjem „da li ste za to da TV Pink obnovi dozvolu za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji i da se nastavi emitovanje rijalitija „Zadruga“ za tri dana podržalo više od 1,5 miliona ljudi.

Zahtev pokreta “Kreni promeni”, koji predvodi Savo Manojlović jeste da se televizijama Pink i Hepi ne dodele nacionalne frekvencije pri novoj dodeli frekvencija koju je raspisalo Regulatorno telo za elektronske medije (REM). Konkurs za dodelu frekvencija se završava 20. juna.

– REM, Pink i Hepi mogu da otvaraju kontrapeticije, ali ne mogu kršiti zakon. Znate, može neko da otvori peticiju da je dozvoljeno gaziti pešake ili ne plaćati porez, ali to je i dalje kršenje zakona, a u pravnoj državi se za to mora snositi odgovornost, rekao je Savo Manojlović za Danas.

On dodaje da su promovisanje nasilja, napadi, tuče na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, kao i kršenje Zakona o elektronskim medijima, samo neki od povoda za pokretanje peticije.

– Ako ove televizije nisu u stanju da proizvode programe za koji su dobili frekvenciju kao javno dobro, onda treba da izgube frekvenciju, dodaje Manojlović.

Istovremeno, Luka Tripković iz “Kreni promeni”, smatra da će broj potpisa do kraja nedelje dostići 200.000, a pokretanje kontrapeticije smatra nepotrebnim.

– Televizija Pink nije zadužena za to da odličuje da li će nastaviti emitovanje, već tu odluku treba da donese isključivo REM, smatra Tripković.

Sa druge strane, Željko Mitrović je u gostovanju na Pinku rekao da je peticija „Kreni promeni“ „zaslužna za to što će na televiziji Pink brojni gledaoci i naredne sezone moći da gledaju „Zadrugu 6″“. On je dodao da ne bi bilo fer da se pored ovolike podrške građana, tako nešto ne ispoštuje, iako on, isprva nije bio za tu ideju da se rijaliti nastavi.

Inače, Pinkovu peticiju je do zaključenja ovog izdanja Danasa potpisalo više od 1,8 miliona ljudi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • odbranu rijalitija navodno potpisalo 1,8 miliona ljudi
    To su oni koji se potpisuju palcem.

%d bloggers like this:
Send this to a friend