Društvo Ekonomija

PIO fond obustavio naplatu administrativnih zabrana za korisnike penzije

Kao i za ostale građane i penzionerima je omogućeno da u periodu od 1. avgusta, pa sve do kraja septembra koriste moratorijum na sve kredite, u njihovom slučaju na administrativne zabrane na penzije.
ilustracija/pixabay

Obustava se sprovodi u skladu sa Odlukom o privremenim merama za banke radi ublažavanja posledica pandemije kovid 19 u cilju očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Narodne banke Srbije.

– Zastoj u sprovođenju administrativnih zabrana Fond PIO će primeniti na sve kredite kod banaka koji dospevaju počev od 1. avgusta do 30. septembra 2020. godine. Moratorijum se primenjuje na isplatu penzija za juli koje su isplaćene u avgustu i za avgust, koje stižu u septembru – kažu u PIO.

Korisnik penzije koji u dogovoru sa bankom odbije moratorijum, odnosno želi da nastavi sa redovnom otplatom kredita, način uplate dospele rate kredita za juli i avgust mesec dogovara u direktnoj komunikaciji sa bankom i uplatu rate vrši u banci.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend