Društvo

PKS: Domaća „srebrna maska“ za zaštitu od zaraze uskoro u prodaji

Na tržištu Srbije uskoro će biti nova, "srebrna maska" za zaštitu od zaraze, najavila je Privredna komora Srbije. To je rezultat povezivanja dve domaće proizvodne kompanije: "Koloida" i "Galenika farmacije".

ilustracija/pixabay

„Srebrna maska“ je proizvedena primenom „savremenih nanotehnologija, pri čemu se joni srebra i zeolit putem ultrazvučne jonizacije trajno integrišu u tkaninu što predstavlja dodatni nivo zaštite“, objašnjeno je u saopštenju.

Te maske će se proizvoditi u veličinama za decu i odrasle, a biće na tržištu sredinom oktobra.

Partnerstvo „Galenika farmacije“ i „Koloida“, nastalo posle početnog povezivanja uz posredovanje PKS, „predstavlja odličan model za stvaranje domaćih inovativnih proizvoda, konkurentnih i na međunarodnom tržištu“, istakla je Komora.

„Očekujem da će ova saradnja biti odličan primer drugima da se povezuju, razmenjuju ideje, razradjuju rešenja i kreiraju kvalitetne proizvode. PKS će uvek biti institucionalna podrška domaćoj prerađdjivačkoj industriji i njenim nastojanjima da stvori nove vrednosti“, izjavila je Mirjana Vučićević, sekretarka Udruženja PKS za farmaciju i medicinsku delatnost, tokom posete proizvodnom pogonu kompanije „Galenika farmacija“ u Petrovcu na Mlavi.

„Galenika farmacija“ će, kako je saopšteno, u saradnji s Fondacijom Novaka Đokovića i kompanijom „Koloid“, pokrenuti humanitarni projekat u okviru kojeg će prvih 100.000 proizvedenih „srebrnih maski“ biti poklonjeno đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend