Društvo

PKS: Konkurs Programiraj svoj uspeh produžen do 1. jula

Кonkurs "Programiraj svoj uspeh", namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima-mentorima, za izbor najboljih primera projektne nastave iz Informatike i računarstva je, zbog velikog interesovanja, produžen do 1. jula, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Кonkurs su raspisali 13. maja PКS i Fondacija Petlja, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a mogu da se prijave školski timovi koje čine nastavnik-mentor i jedan do pet učenika 7. ili 8. razreda osnovne škole iz Srbije.

„Prijavu na konkurs podnosi nastavnik-mentor onlajn na konkurs.pks.rs a stručna komisija će vrednovati usaglašenost sa programom nastave i učenja i tematskom kategorijom. Učenici u timu treba da budu iz iste škole u kojoj pohadjaju isti razred, a nastavnik-mentor treba da bude njihov nastavnik Informatike i računarstva“, navodi se u saopštenju.

PKS navodi da djaci mogu da podnesu više od jedne prijave, a dozvoljeno je i učešće više timova iz jedne škole.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend