Društvo

PKS najavila da će velike kompanije povodom epidemije podršku države dobiti kroz investicije

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je za rast i oporavak privrede neophodna podrška države i komore i velikim preduzećima radi ublažavanja posledica izazvanih pandemijom korona virusa.

U saopštenju PKS nakon sastanka sa predstavnicima „Matis grupe“ se navodi da bez stabilnog rasta velikih kompanija, posebno onih koje su, poput Matisa, nosioci razvoja čitave oblasti, nema ni uspešnog razvoja malih kompanija i preduzeća.

„Velika preduzeća su tokom pandemije probleme rešavala oslanjajući se na sopstvene izvore, ali im je za dalji rast neophodna podrška. PKS će nastaviti aktivno da radi na kreiranju predloga mera podrške velikim kompanijama radi podrške njihovim investicijama, olakšavanja poslovanja u zemlji i inostranstvu, otklanjanju prepreka za nastavak izvoza, kao i izlasku na nova tržišta“, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Vlasnik „Matis grupe“ Dragomir Lazović najavio je da ta kompanija u narednom periodu planira otvaranje četiri nova proizvodna pogona, od kojih tri u Ivanjici i jedan u Кragujevcu, i da je za tu investiciju „kompaniji koja je nosilac razvoja čitavog ivanjičkog kraja“ potrebna podrška.

Кako je istakao, radi se o pogonima za proizvodnju pločastog nameštaja i komponenti za dušeke, u kojima će biti zaposleno oko stotinu novih radnika.

„Кompaniji ‘Matis’, koja se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom nameštaja, zapošljava više od 1000 radnika i jedan je od pionira u uvodjenju dualnog obrazovanja, predstavljene su mogućnosti podrške za realizaciju ove investicije, kao i korišćenja aktuelnih programa pomoći Razvojne agencije Srbije i Fonda za razvoj“, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend