Društvo

Plan Toplifikacije: Povećanje stepena naplate grejanja, isključenja neredovnih platiša

Toplifikacija zastave
Foto:Boom93/T.S. Toplifikacija
JP Toplifikacija u svom srednjoročnom planu poslovne strategije i razvoja ističe da je najveći prioritet preduzeća izgradnja prepumpne stanice, jer je tako jedino moguće priključenje svih potencijalnih kupaca kojima su stvoreni tehnički uslovi za priključenje.

Grad Požarevac još uvek nema prepumpnu stanicu za podizanje pritiska, koja  treba da omogući nadoknadu pada pritiska u području Grada Požarevca i nazad do pumpnog postrojenja u TEKO A u Kostolcu.

Izgradnjom ove prepumpne stanice stekli bi se uslovi za dostizanje punog projektovanog konzuma Požarevca i svih visinskih zona. Osim toga, mogla bi se postići i konačna izgrađenost svih okolnih naselja predviđenih ovim projektom, uključujući i Ostrovo, rekao je ranje za Boom 93, Slaviša Stojković, direktor JP „Toplifikacija“.

Izgradnjom stanice omogućilo bi priključenje na grejanje oko 6 hiljada individualnih stambenih objekata, kao i budućih poslovnih i objekata kolektivnog stanovanja. Izgradnja prepumpne stanice koštala bi oko 600 miliona dinara.

U planu za period od 2022. do 2026. godine navodi se povećanje stepena naplate grejanja odnosno omogućeno je izmirenje duga na rate. Vršiće se isključenja neredovnih platiša i inteziviraće se rad na poboljšanju saradnje sa javnim izvršiteljima u cilju bržeg završavanja sudskih sporova kao i rad sa korisnicima u cilju lakšeg zaključivanja sudskih i vansudskih poravnjanja za dospela dugovanja građana i privrede.

Težnja preduzeća je da sadašnji kapacitet poveća u narednim godinama. U prethodnih par godina, dobar deo sredstava iz fonda za zaštitu životne sredine koristio se za proširenje toplifikacione mreže i priključenje novih kupaca.

Srednjoročni plan razvoja i poslovne strategije JP “Toplifikacija”  preduzeća naći će se na sednici Skupštine Grada Požarevca u sredu 23. februara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Najzanimljivija je apsolutna nesposobnost lokalnih vlastodršca-kabadahija i nesposobnih partijskih direktora javnih preduzeća!?!
    Najbolje bi bilo da svi lokalni vlastodršci-kabadahije i nesposobni direktori javnih preduzeća podnesu neopozive ostavke i da se dobrovoljno predaju policiji i pravosuđu i priznaju sva krivična dela koja čine i koja su počinili,jer ovako više ne ide!!!
    Alo,“stručnjaci“ nemate pojma ni o čemu,a kamoli o termodinamici!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend