Društvo

Plato Čikoša zapušten i ruglo u centru grada

Foto: S. Lisac
Po svemu sudeći i ove godine će izostati radovi na rekonstrukciji platoa kod Čikoša. Rekonstrukcija je bila planirana prošle godine, a izrada urbanističkog projekta „Čikoša“ ugovorena je pre četiri godine. 

Idejno rešenje odnosno projektovanje „Čikoša“ radila je beogradska firma za skoro 2 miliona dinara, a rešenje o potvrđivanju urbanističkog projekta za „Čikoš“ izdato je 2019.

Nakon što je potvrđeno rešenje projekta za “Čikoš”, naknadno je utvrđeno da je potrebno uraditi rekonstrukciju vodovodne i fekalne mreže. Posao su radili JKP „Belosavac“ iz Žagubice za vodovodnu mrežu i „Milanić“ iz Sopota za fekalnu kanalizaciju.

Baner Boom93 Android aplikacija

Međutim, na uređenje platoa Čikoš građani Požarevca će i dalje čekati.

Inače, samo uređenje ugovoreno je za nešto više od 32 miliona dinara sa porezima i povereno preduzećima Jović gradnja Požarevac, Biodekor Novi Beograd i International Stonecrete Company sa Zvezdare.

Prema ugovoru, rok za završetak radova na uređenju platoa su 150 kalendarskih dana (oko 5 meseci) od dana uvođenja izvođača u posao. Čikoš bi trebalo da ima javni toalet, fontanu, centralni plato, dečiji mobilijar i uređene letnje bašte.

Sve dok nadležni ne porade na uređenju ovog prostora, ovaj deo grada biće nebezbedno mesto u centru grada. Čikoš je  zapušten. Beton je oronuo, nema osvetljenja, jer svetiljke ne rade, pa nije prijatno prolaziti noću.

foto: S.Lisac

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend