Društvo

Plato na Trgu Radomira Vujovića čeka na rekonstrukciju

Foto: S.Lisac
Prošlo je četiri godine od kada je Grad Požarevac potpisao ugovor za projektno rešenje za uređenje platoa na Trgu Radomira Vujovića. Gradonačelnik kaže da će se na tome raditi kada se budu sagledali finansijski prioriteti.

Plato  na Trgu Radomira Vujovića se nalazi na površini od oko 17 ari. Postoji velika potreba za postavljanjem dečjeg igrališta, jasno definisanje njegove namene i izgleda u skladu sa savremenim potrebama života u užoj gradskoj zoni.

U projektnoj dokumentaciji koja je rađena pre četiri godine, predviđena je sanacija i rekonstrukcija parternih površina i popločavanje dela platoa,  zatim opremanje prostora urbanim mobilijarom koji treba uskladiti sa savremenim potrebama života u užoj gradskoj zoni. Takođe, trebalo je da se definiše vrsta, izgled i pozicija sprava za igru dece, predloži izgradnja česme ili fontane i ostalo.

Izradu projektne dokumentacije za uređenje platoa na Trgu Radomira Vujovića, Grad Požarevac je 2017. dodelio šabačkom građevinskom preduzeću “Set”. Tada je  Grad je to platio 800 hiljada dinara bez PDV-a, dok je procenjena vrednost javne nabavke bila 1, 5 miliona dinara.

Inače, igralište na platou je radilo je preduzeće “Preporod” iz Zabele koje je i održavalo i vršilo popravku rekvizita. Međutim, ovo igralište u centru grada, između ostalog, nema atest o bezbednosti.

Gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović je na pitanje kada će se srediti plato na Trgu rekao da  “pre svega imamo neke stvari koje moramo prethodno da odradimo koje se tiču i grada i naših javnih preduzeća. Čim se steknu finansijski uslovi, videćemo da uredimo i taj deo grada.”

Foto: S. Lisac

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Odlično napisano,bravo g-đice Lisac!

  Svaki put kada prođe pored pomenute lokacije,bude mi žao gomile roditelja,koji pokušavaju da se „izbore“ za pravo svog deteta da se ljulja 2 minuta,znači STRAŠNO!!!

  Grad ima dovoljno sredstava da napravi ispred svake stambene zgrade dečije igralište,nisu potrebna velika finansijska sredstva!
  Jasno je da „gradonačelnik“ i članovi njegovog kartela imaju puno posla,kao što je nezakonita prodaja gradskog zemljišta,ili namešteni tenderi,ili dodela povlašćenih ugovora za rekonstrukciju i adaptaciju lokalne infrastrukture,ili razne malverzacije i mahinacije!
  Takođe je jasno da „gradonačelnika“ i ostale vlastodržce-kabadahije-lopine ne interesuju naša deca,već samo njihova!!!!
  Sve je jasno,kao što je i jasno da se u Požarevcu „gradi“,kao da je psihopata Vesić preuzeo vlast! „Zlatno doba“,jer Kleptokrate (lopine) vladaju!!!

%d bloggers like this: