Društvo Mladi

Pobednik takmičenja iz Robotike,učenik Nemanja Jablanović

Foto/ O.Š. Sveti Sava Požarevac
U subotu, 29.5.2021. održano je republičko takmičenje za tehničko i informatičko obrazovanje "ROBO-INT INVENT" u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Požarevcu. Učestvovalo je 75 takmičara šestog, sedmog i osmog razreda. 

Na svečanom otvaranju, nastavnicima i učenicima se obratila Margareta Sekulović, direktorka Osnovne škole „SvetiSava“, koja je svima poželela dobrodošlicu i Miloš Soro, predsednik Regionalnog društva za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin. Soro je ovom  prilikom direktorki uručio zahvalnicu za organizaciju ovog reprezentativnog takmičenja.

Foto/ O.Š. Sveti Sava direktorka škole i predstavnici Grada Požarevca predsednik Regionalnog društva za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin.

Takmičenje je proglasio otvorenim Goran Nestorović, člana Gradskog veća Grada Požarevca, naglasivši značaj informatičke  nauke za svakog učenika, ali i za društvo u celini.

Takmičenje je održano uz pridržavanje svih epidemioloških mera, a nakon izrade testova učenici su mogli da se zabave u 4 školska bioskopa, fiskulturnoj sali i školskom dvorištu uz druženje i sportske igre.

Foto/ pobednik takmičenja Nemanja Jablanović, učenik 8. Razreda O.Š. Sveti Sava iz Požarevca

Nemanja Jablanović, učenik 8. Razreda O.Š. Sveti Sava iz Požarevca osvojio je 1. mesto i imao najviše bodova u svojoj konkurenciji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend