Društvo

Počela dečija nedelja (FOTO)

Foto:Boom93/N.Stojićević
Ovogodišnja dečija nedelja biće obeležena pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“ od 4. do 10. oktobra brojnim aktivnostima u vrtićima, školama i Gradskoj biblioteci.

Tokom nedelje u okviru Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ biće organizovano niz manifestacija, a prema rečima direktorke Tanje Lončar, mališani su danas otvorili Dečiju nedelju tako što su delili sugrađanima Konvenciju o dečijim pravima.

Foto:Boom93/N.Stojićević

U utorak u Gradskom parku biće održan tradicionalni maskenbal, koji predstavlja centralni događaj nedelje, a biće predstavljeni mališani svih vrtića u gradu. Sreda je rezervisana za izložbu dečijih Radova ispred Galerije savremene umetnosti.

Foto:Boom93/N.Stojićević

„Ovo je praksa poslednjih godina. Radovi će biti plastificirani kako se ne bi oštetili ukoliko padne kiša“, navodi Lončar.

Foto:Boom93/N.Stojićević

Pored dece iz vrtića, svi zainteresovani mališani moći će da učestvuju u radionici koju Predškolska ustanova organizuje u četvrtak, takođe u Gradskom parku. Istog dana biće održana i ekološka radionica na Čačalici.

U petak će aktivnosti biti organizovane u vrtićima kada će deca imati koncerte, kvizove, kao i sportske aktivnosti.

U osnovnim i srednjim školama Dečija nedelja biće obeležena u odnosu na potrebe i interesovanja dece u školama, ali će akcenat prvenstveno biti stavljen na situaciju u kojoj su se svi našli, tako da će se većina radionica koje budu organizovane u školama baviti pravima na život i na zdravlje, a pre svega kako se zaštititi od bolesti.

Fokus je na još jednu pojavu, a to je pre svega vršnjačko naselje. Biće održane radionice sa temom prevencije vršnjačkog nasilja i nenasilne komunikacije, kako bi deca postala svesna da imaju pravo da budu zaštićeni od nasilja, ali da imaju i odgovornost u odnosu na druge kada se govori o vršnjačkom nasilju.

Osnovni smisao obeležavanja Dečije nedelje je promocija dečijih prava.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend