Društvo

Počela isporuka uglja jednom broju penzionera

FOTO: Ilustracija/Pixabay

FOTO: Ilustracija/Pixabay

Isporuka uglja penzionerima koji su isti upisali preko PIO Fonda i isplaćivali ga u ratama počela je juče.

Za ostale penzionere koji su ugalj uplaćivali u Udruženju penzionera komisija koja proverava dokumentaciju još uvek radi, a prema najavama ugovor za ove penzionere trebalo bi da bude potpisan u toku naredne nedelje.

„U toku su provere dokumetacije za one penzionere koji su vršili uplate na blagajni Udruženja. Sporazum treba da se potpiše za još oko 900 penzionera i za dodatnih oko 6.000 tona uglja. Dok bude trajala isporuka penzionerima preko PIO Fonda, na red će stići i oni koji su upisali preko Udruženje penzionera“, naveo je Dobrivoje Obradović u izjavi za Boom93.

U petak je potpisan trojni ugovor između EPS-a, Gradske uprave Požarevca i Udruženja pezionera Požarevac. Ovim ugovorom obezbeđeno je 4.073 tona uglja za 609 penzionera koji su uplaćivali preko PIO fonda, odbijanjem od penzije.

Kako Obradović pojašnjava, količine uglja su limitirane, tako da će penzioneri koji su upisivali više od 10 tona, dobiti po 10 tona uglja, dok će onima koji su upisali manje, ugalj biti isporučen u količinama koje su upisali.

Gradska organizacija invalida rada još uvek nije potpisala ugovor o isporuci uglja

Iz Gradske organiuzacije invalida rada za Boom93 kažu da još uvek nisu potpisali ugovor o isporuci uglja za njihove članove.

„Mi smo dokumentaciju dopunili i sada se vreme gubi bespotrebno. Rečeno je da će prvo pustiti ugalj onima koji su ga upisali preko PIO Fonda, tako da očekujemo da nas pozovu da potpišemo ugalj za te penzionere, a nakon toga za ostale, ali ovo zaista traje predugo“, rečeno je iz ove organizacije za Boom93.

Podsetimo, nakon dva protesta, obećanja da će uglja za penzionere biti, povećanja cene po toni i ogromnih gužvi koje su se nakon toga stvorile ispred udruženja penzionera, kada su članovi došli da doplate upisani ogrev, od juče je krenula isporuka uglja određenom broju najstarijih sugrađana. Ostali penzioneri koji su ugalj upisali preko Udruženja nadaju se da će ugovori uskoro biti potpisani kako bi i oni konačno dobili isplaćeni ogrev.