Društvo

Počele prijave za posao u Pošti: Ovo je detaljan postupak prijave i šta nakon toga?

FOTO: Boom93 / R. Momirović

FOTO: Boom93 / R. Momirović

Javni konkurs za zapošljavanje vozača, poštara, dostavljača i šalterskih radnika u Pošti Srbije, počeo je danas i biće stalno otvoren najavila je Pošta Srbije.

„Javni konkurs za zapošljavanje kandidata na celoj teritoriji Republike Srbije organizovan je usled širenja asortimana usluga i razvijanja mreže poslovnica“, navodi se u saopštenju Pošte.

Za ova radna mesta u poslovnicama širom zemlje, na konkurs imaju priliku da se prijave svi zainteresovani kandidati iz cele Srbije, u jednostavnom onlajn postupku, a sve prijave biće pažljivo razmotrene i obrađene.

Baner Boom93 Android aplikacija

Za potrebe realizacije konkursa, Pošta Srbije kreirala je na korporativnom sajtu stranicu konkurs.posta.rs, gde su dostupne sve informacije, uslovi konkursa i obrazac za prijavu.

Ova stranica biće stalno aktivna i služiće budućim potrebama oglašavanja i informisanja o otvorenim mogućnostima za zapošljavanje, kao i stalno otvorena za kontinuiranu prijavu kandidata zainteresovanih za rad u Pošti Srbije, čije prijave će biti razmatrane prema aktuelnim potrebama.

Ukoliko želite da svoje podatke dostavite lično, prijavu možete poslati i poštom na adresu:
JP Pošta Srbije
Funkcija upravljanja kadrovima
Takovska 2, 11120 Beograd
PAK: 135403

Kandidati koji uđu u uži izbor, biće pozvani na profesionalnu selekciju.

Koraci nakon prijavljivanja na konkurs

Nakon prijave u bazu Pošte potencijalnih kandidata, kada se ukaže potreba za popunjavanjem određenog radnog mesta, bićete kontaktirani od strane zaposlenih u službi za ljudske resurse Pošti Srbije.

„Profesionalna selekcija je postupak koji vode psiholozi. Podrazumeva psihološko testiranje i intervju sa psihologom kako bi procenili vaše sposobnosti, veštine, znanje i motivaciju za obavljanje određenih poslova. Ukoliko budete izabrani za deo Poštinog tima, bićete obavešteni od strane zaposlenih u Pošti i tada ćete dobiti i sve relevantne informacije“, navedeno je na sajtu Pošte.