93 sekunde Društvo

Počela vakcinacija zdravstvenih radnika u Domu zdravlja (VIDEO)

Foto: Boom93/MMV
Vakcinacija zdravstvenih radnika u Domu zdravlja u Požarevcu počela je danas, a vakcinu protiv koronavirusa primilo je 35 zaposlenih.

Prema rečima direktorke Snežane Stojković interesovanje je veliko, a narednih dana nastaviće se sa vakcinacijom budući da se zainteresovani svakodnevno prijavljuju.

Foto: Boom93/MMV

„Danas je prvi dan kako smo počeli vakcinisanje u Domu zdravlja protiv koronavirusa. Danas će Fajzerovom vakcinom biti vakcinisano 35 zdravstvenih radnika. Što se tiče vakcinacije mi znamo da je to jedina i najbolja zaštita protiv koronavirusa, po vakcinaciji zdravstvenih radnika krenućemo vakcinisanje i u staračkom domu, a takođe vakcinišu se i zdravstveni radnici u Opštoj bolnici. Interesovanje je zaista veliko i ja sam veoma zadovoljna jer su radnici prepoznali da obzirom da su u stalnom kontaktu da će im to biti odlična zaštita protiv koronavirusa i u budućem radu“, kaže Stojković.

dr Snežana Stojković, direktor Doma zdravlja Požarevac

Nakon tri nedelje oni će primiti i drugu dozu vakcine.

„Svako od radnika je potpisao saglasnost, a takođe imali su i slobodu izbora da li će primiti fajzerovu ili rusku vakcinu. Očekuje se da se neki imunitet pojavi za te tri nedelje nakon čega će dobiti drugu dozu vakcine“, rekla je ona.

Danas su vakcinisani zdravstveni radnici iz svih službi koji su se opredelili za vakcinu kompanije Fajzer Biontek.

Svetlana Nikolić Acić, pomoćnik direktora Doma zdravlja  ističe da će nakon vakcinacije zdravstvenih radnika u narednom periodu biti organizovana imunizacija i ostalih građana i da to pre svega zavisi od broja onih koji se prijave.

dr Svetlana Nikolić Acić, pomoćnik direktora Doma zdravlja

„Pre vakcinacije svaki građanin treba da bude pregledan da bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje odnosno da se utvrdi da je osoba koja želi da se vakciniše zdrava. Nakon toga dolazi se na vakcinaciju, a gde će biti uspostavljeni punktovi za vakcinaciju građana, zavisi od toga koliki se broj građana prijavi i o tome će se naknadno odlučivati“, navodi Nikolić Acić.

Zdravstveni radnici koji su danas primili vakcinu, a sa kojima je Boom 93 razgovarao, kažu da se osećaju sasvim dobro, a kao razlog zbog kog su se odlučili za vakcinu kompanije Fajzer Biontek, navode da im je prioritet bio da se zaštite od koronavirusa, a ne ko je proizvođač vakcine.

Podsetimo, juče je u Zavod za javno zdravlje Požarevac stiglo 265 vakcina protiv koronavirusa namenjenih za vakcinaciju zdravstvenih radnika u braničevskom okrugu, a prema rečima direktorke zavoda Ane Jovanović, one su već distribuirane i vakcinacija je u toku.

 

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend