Društvo

Počelo polaganje male mature u avgustovskom roku

ilustracija/pixabay
Polaganje završnog ispita u avgustovskom roku počelo je danas i trajaće i sutra i prekosutra. Malu maturu u ovom roku polažu samo oni učenici osmog razreda, koji iz objektivnih razloga propustili polaganju u junskom roku.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati 22. avgusta, dok se upis učenika u srednje škole u trećem upisnom krugu vrši neposredno u školi, u petak i subotu, 26. i 27. avgusta.

Škole u kojima se ostvaruje program osnovnog obrazovanja odraslih (FOOO) završni ispit u avgustovskom roku organizuju sutra, polaganjem jednog testa.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, u avgustovskom roku planirano je da polaže 766 učenika i polaznika osnovnog obrazovanja odraslih, od toga 727 će polagati test/ove na srpskom jeziku, 10 na albanskom, 12 na bosanskom, 13 na mađarskom i četiri na rumunskom jeziku.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend