Društvo

Počeo protest u Požarevcu (FOTO)

FOTO: S. Lisac / Boom93
Požarevac zajedno sa ostalim gradovima u Srbiji protestuje. Građani su se okupili na Trgu oslobođenja. Zahtevaju da se izmene zakoni o referendumu i eksproprijaciji.

Ekoloski aktivisti, političke stranke i građani okupili su se na gradskom trgu kako bi se pridružili protestu i blokadi puteva koji se organizuju  u oko 50 gradova u Srbiji.

Baner Boom93 Android aplikacijaOrganizatori protesta ranije su pozvali građane na jedinstvo, mirna okupljanja i nenasedanje na provokacije koje se očekuju od pristalica vlasti. Tokom blokade puteva biće omogućen prolaz vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.

FOTO: S. Lisac / Boom93

Blokade puteva i mostova organizovane su na poziv organizacija Ekološki ustanak i Kreni-promeni i uz podršku i pomoć mnogih građanskih udruženja, opozicionih partija i pojedinaca  zbog promena zakona o referendumu i eksproprijaciji za koje tvrde da će olakšati ostvarenje pogubnog posla australijske rudarske kompanije Rio Tinto.

PRATITE BOOM93 BLOG UŽIVO O PROTISTIMA OVDE.

FOTO: S. Lisac / Boom93

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bre komšije Požarevljani, pa više se ljudi okupi kad igra mečka Božana, negoli kad vi protestujete protiv zakona o referendumu i eksproprijaciji.
    Sramota.

%d bloggers like this:
Send this to a friend