Društvo

Počeo upis uglja za penzionere, da li će ga ove godine biti dovoljno?

Foto: Boom93/M. Veljković
Udruženja penzionera u Požarevcu počela su za svoje članove da upisuju ugalj, međutim, kako je za Boom93 rečeno u Gradskoj organizaciji invalida rada, i pored upisa uglja oni još uvek nemaju potvrdu koliko tona uglja će im biti odobreno.

“Ljudi dolaze i upisuju ugalj, jer im je potreban, sve su to penzioneri koji od svojih penzija odvajaju kako bi isti platili. Međutim, mi još uvek nemamo potvrdu iz preduzeća „TE-KO“ u Kostolcu kolike količine će nam kao udruženju biti odobrene. To je najveći problem, jer onda ne znate ni šta da kažete ljudima koji dođu ovde da upišu ugalj, a već su nezadovoljni jer im je prošle godine smanjena količina uglja”, naveo je Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada.

Kako nam je pojasnio prošle godine je ova Organizacija za svoje članove potraživala 9.000 tona uglja, a odobreno im je samo 4.500 tone.

Ove godine, iako je upis u toku, već je upisano oko 6.000 tona, a prema njihovim očekivanjima do isteka roka biće upisane količine približne prošlogodišnjim.

Ono od čega strepe u ovoj Organizaciji je koje količine uglja će im biti odobrene, budući das u prošle godine mnogim članovima upisane količine umanjene više od 50 odsto.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

    • Haha, još nisu ni isporučili ugalj za prošlu sezonu. Isplaćeno do kraja,ugalj ne daju a pare neće da vrate. Barem je tako u Obrenovcu!

  • da je toplifikacija pouzdana i rasirila mrežu po celom gradu ne bi morali penzioneri da strepe za ugalj,zamislite čoveka bolesnog i starog da loći kotao ili šporet,pa pepeo strasno a još gora varijanta je da nema ogreva,hvala vam politčari što mislite na stare sugrađane

%d bloggers like this:
Send this to a friend