Društvo

Počinje drugo polugodište, mlađi razredi u školi, stariji i srednjoškolci kombinovano

škola Foto/ ilustracija/Pixabay
Drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji počelo je danas. Mlađi razredi nastavu će pohađati u učionicama, stariji osnovci će nastavu pratiti po kombinovanom modelu, kao i učenici srednjih škola.

U školu će se ići po kombinovanom modelu, što znači da se odeljenja dele na dve grupe – grupa A i grupa B. Ponedeljkom grupa A ide u školu, dok grupa B u isto vreme sluča predavanje onlajn, u utorak je obrnuta situacija,

Mlađi osnovci nastavu nastavljaju da prate kao i u prvom polugodištu, neposredno u školama.

Baner Boom93 Android aplikacija

Glavni razlog za povratak u klupe bila je socijalizacija, ali se pokazalo i da đaci veće znanje stiču kada slučaju predavanje iz klupa.

Škole u Požarevcu tokom prethodne nedelje obaveštavale su roditelje o načinu izvođenja nastave putem poruka, kako bi kako deca tako i roditelji bili spremni za početak drugog polugodišta u nešto izmenjenom režimu.

Da li će biti promene u održavanju nastave, zavisi od toga da li će doći do zaražavanja u školama. Svake srede Ministarstvu se šalju informacije o tome koliko dece je zaraženo, pa se u petak donosi odluka o tome kako će se naredne nedelje ići u školu.

Roditeljima je u porukama savetovano ukoliko se kod dece pojave simptomi bolesti, da ih ne šalju u školu dok ne dobiju mišljenje lekara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend