Društvo

Počinje pripremno-predškolski program u trajanju od četiri sata u gradskim i seoskim grupama

Foto: S. Lisac

Foto: S. Lisac

Nakon današnjeg sastanka sa roditeljima od ponedeljka, 12. septembra Predškolska ustanova Ljubica Vrebalov kreće sa novom generacijom dece koja će pohađati pripremno-predškolski program u trajanju od četiri sata u gradskim i seoskim grupama.

Direkotrka vrtićke ustanove, Tanja Lončar rekla je da deca u ponedeljak, 12. septembra kreću sa pripremnim-predškolskim programom u trajanju od četiri sata.

Sličan je broj dece kao i prethodne godine. Imamo i seoske grupe kao i ranije. Inače smo sve vrtiće u okviru predškolske ustanove sredili, osvežili i okrečili. Nabavili smo i nov nameštaj”, rekla je Lončar za Boom 93.

Podsetimo, pripremni-predškolski program je obavezan od školske 2006/2007. godine i besplatan je u ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. Pripremni predškolski program ostvaruje se kao program pripreme za polazak u osnovnu školu u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ostvaruje se sa decom u godini pred polazak u školu, u trajanju od četiri sata dnevno, najmanje devet meseci.

U pripremni predškolski program upisuje se svako dete uzrasta od pet i po do šest i po godina.

Što se tiče odbijenica za decu koja nisu upisana u državne vrtiće, predškolska ustanova Ljubica Vrebalov podelila preko 100 odbijenica sa kojima roditelji mogu upisati decu u privatne vrtiće koje subvencioniše Grad Požarevac. Cena u privatnim je ista kao i u državnim, odnosno 3800 dinara.