Društvo

Počinje pripremno-predškolski program u trajanju od četiri sata u gradskim i seoskim grupama

Foto: S. Lisac
Nakon današnjeg sastanka sa roditeljima od ponedeljka, 12. septembra Predškolska ustanova Ljubica Vrebalov kreće sa novom generacijom dece koja će pohađati pripremno-predškolski program u trajanju od četiri sata u gradskim i seoskim grupama.

Direkotrka vrtićke ustanove, Tanja Lončar rekla je da deca u ponedeljak, 12. septembra kreću sa pripremnim-predškolskim programom u trajanju od četiri sata.

Sličan je broj dece kao i prethodne godine. Imamo i seoske grupe kao i ranije. Inače smo sve vrtiće u okviru predškolske ustanove sredili, osvežili i okrečili. Nabavili smo i nov nameštaj”, rekla je Lončar za Boom 93.

Podsetimo, pripremni-predškolski program je obavezan od školske 2006/2007. godine i besplatan je u ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. Pripremni predškolski program ostvaruje se kao program pripreme za polazak u osnovnu školu u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ostvaruje se sa decom u godini pred polazak u školu, u trajanju od četiri sata dnevno, najmanje devet meseci.

U pripremni predškolski program upisuje se svako dete uzrasta od pet i po do šest i po godina.

Što se tiče odbijenica za decu koja nisu upisana u državne vrtiće, predškolska ustanova Ljubica Vrebalov podelila preko 100 odbijenica sa kojima roditelji mogu upisati decu u privatne vrtiće koje subvencioniše Grad Požarevac. Cena u privatnim je ista kao i u državnim, odnosno 3800 dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend