Društvo

Počinje sezona godišnjih odmora: Da li ima gužvi na šalterima za izdavanje pasoša?

FOTO: Pixabay ilustracija
Kako Boom93 saznaje, u Policijskoj upravi u Požarevcu za sada nema gužve na šalterima za izdavanje pasoša.

Povećan broj zateva za izdavanje ovog dokumenta očekuje se tokom jula i avgusta, dolaskom naših državljana koji žive u inostranstvu.

Cena izdavanja pasoša

Uplatnicu za plaćanje taksi za izdavanje pasoša možete kreirati putem eUprave ili u najbližoj pošti gde ova usluga košta 100 dinara.

Taksa za izdavanje pasoša iznosi 3.600 dinara, dok je taksa za dobijanje ovog dokumenta po hitnom postupku iznos 8.600 dinara.

Za izdavanje novog pasoša iako u datom trenutku posedujete pasoš čiji je rok važenja duži od sedam meseci, taksa iznosi 4.200 dinara ili 9.200 dinara kada je u pitanju izadavanje ovog dokumenta po hitnom postupku.

Taksa za prijavu nestanka pasoša je 900 dinara.

Detaljna procedura izdavanja pasoša

Termin se zakazuje putem sajta eUprave, gde je prvo potrebno otvoriti nalog i sačekati verifikaciju istog od strane Policijske uprave. Termin možete zakazati za sebe i uz taj termin dodati i termine za još četiri člana porodice ukoliko je potrebno.

Kada zakazujete termin samo za maloletno dete, potrebno je da zakazani termin glasi na ime roditelja, odnosno staratelja deteta.

Termin za podnošenje zahteva možete zakazati jedan do 30 dana unapred.

Neophodno je doći tačno u zakazano vreme u odsek Policijske uprave u Drinskoj 4 u Požarevcu.

Ako zahtev rešite ranije ili budete sprečeni da dođete u zakazano vreme, potrebno je da zakazani termin otkažete.

Dozvoljeni termini za zakazivanje nisu isti kao radno vreme policijske stanice – svaka policijska stanica je samostalno opredelila termine u kojima dozvoljava elektronsko zakazivanje.

Prilikom dolaska u zakazano vreme potrebno je sa sobom poneti sva neophodna dokumenta. Spisak dokumenata možete videti na veb prezentaciji MUP-a OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend