Društvo

Pod kojim okolnostima bi bolnica mogla da preraste u kovid bolnicu?

U Opštoj bolnici u Požarevcu kažu da svakodnevno prate situaciju sa COVID-19 u lokalu i da su u stalnom kontaktu sa domovima zdravlja i Zavodom za javno zdravlje. Požarevačka bolnica bi mogla da se preraste u kovid bolnicu samo u slučaju preopterećenosti kovid bolnica u Beogradu i pojave većeg broja zaraženih u lokalu, kaže direktor dr Danko Nikolić.
Opšta bolnica u Požarevcu, foto: U.Urošević (arhiva)

U Požarevcu su u poslednjih par dana registrovana dva nova slučaja i ti pacijenti su upućeni u beogradske kovid bolnice na dalje lečenje, rekao je direktor bolnice.

Nikolić kaže da se situacija prati svakodnevno i da očekuju izveštaj Kriznog štaba u Beogradu u vezi daljeg postupanja.

U skladu sa očekivanjima, zabrana poseta pacijentima u bolnici i dalje će biti na snazi.

Direktor bolnice kaže da u ovoj ustanovi svaku situaciju pokušavaju da reše adekvatno i na vreme.

infektivno odeljenje požarevačke bolnice, foto: U.Urošević (arhiva)

Upitan da pod kojim uslovima bi Opšta bolnica u Požarevcu mogla da se pretvori u kovid bolnicu, Nikolić je odgovorio da takva mogućnost postoji isključivo pod uslovom da ne bude mesta u postojećim kovid bolnicama, zbog preopterećenosti i pojavom većeg broja zaraženih koronavirusom.

Podsetio je da do sada nije postojala potreba za angažovanjem većeg dela bolnice, ali i da u ustanovi mogu da stvore potrebne uslove ukoliko to bude nužno.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend