Društvo

Podrinske novine ostale bez finansija: Pišemo istinito, a to ne odgovara vlasti

FOTO: podrinske.com/screenshot

FOTO: podrinske.com/screenshot

Novine &#8222;Podrinske&#8220; iz Šapca zbog nedostatka sredstava prestale su da izlaze. Novinarka i glavna urednica Isidora Kovačević kaže za <a href="https://rs.n1info.com/vesti/podrinske-ostale-bez-finansija-pisemo-istinito-a-to-ne-odgovara-vlasti/" target="_blank" rel="noopener">N1</a> da su <a href="https://podrinske.com/apel-za-pomoc/" target="_blank" rel="noopener">ostali bez izvora finansiranja</a>, ali da su se javili ljudi koji bi želeli da doniraju novac ili objave reklamu, pa postoji mogućnost da se &#8222;Podrinske&#8220; u nekom trenutku ponovo nađu u prodaji.

„Morali smo da ostanemo bez prostorija jer nismo imali finansije, naši zaposleni ostali su bez posla, nemamo nijednog zaposlenog, ako bude donacija radićemo volonterski i pokušati da izađemo u štampanom izdanju, a trudićemo se da budemo dostupni na portalu“, priča Kovačević.

Objašnjava da su se finansirali na konkursima, ali naglašava da otkad je promenjena vlast u Šapcu, njima i TV Šabac je ukinuto finnasiranje, dok za ovu godinu medijski konkursi nisu ni raspisani.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Činjenica je da mi pišemo otvoreno i istinito, a to ne odgovara vlasti. To je razlog što nismo podoban mediji i nemo žemo da dobijemo sredstva. Nikada neće odobriti projekat koji se bavi korupcijom u institucijama. Mi smo se bavili svim političkim dešavanjima i kritikovali, tu smo bili i da pohvaimo i pomognemo, ali gradska vlast ima problem sa onim što Podrinske pišu“, kaže.