Društvo

Podrška EU razvoju gasne infrastrukture u zemljama Zapadnog Balkana

Foto: Pixabay/Ilustracija
vropska unija podržava projekat gasne interkonekcije izmedju Srbije i Bugarske i podržaće sve druge projekte razvoja energetske infrastrukture u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je danas iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Кojčić je na sastanku Savetodavnog veća Južnog gasnog koridora u Bakuu rekao da početak radova na gasnom interkonektoru Srbija – Bugarska, uz podršku EU, predstavlja nastavak regionalnog povezivanja u energetici.

„Srbija je svakako zainteresovana da učestvuje i u svim budućim projektima koji će osigurati dugoročnu stabilnost u snabdevanju energijom i energentima i koji znače unapredjenje saradnje“, rekao je Kojčić na sastanku komesara EU za susedstvo i proširenje Olivera Varheljija sa delegacijama Srbije, Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore i Azerbejdžana u Bakuu.

Кomesar Varhelji je naveo da je projekat izgradnje gasnog interkonektora primer dobre regionalne saradnje i najavio podršku EU zemljama Zapadnog Balkana u razvoju gasne infrastrukture.

Na sastanku je bilo reči o energetskoj krizi i neophodnosti da se ubrzaju projekti koji će povećati energetsku bezbednost zemalja i uticati na stabilnost regiona, dodaje se u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend