Društvo

Podrška Grada kampanji protiv nasilja nad ženama

Foto/T.S. spomenik Milošu gradski park
U cilju obeležavanja kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ spomenik knezu Milošu Obrenoviću u Gradskom parku biće osvetljen narandžastom bojom za vreme trajanja kampanje, od večeras, 25. novembra i narednih 16 dana.

Grad Požarevac godinama unazad učestvuje u obeležavanju ove kampanje. Kampanja počinje 25. novembra kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra kada je Međunarodni dan ljudskih prava. Zvanična boja je narandžasta i ona simbolizuje svetlu i optimističnu budućnost oslobođenu od nasilja nad ženama i devojčicama.

Ovo je samo jedan od simboličnih načina  da se skrene pažnja na kampanju usmerenu protiv nasilja na ženama, a kako Boom 93 saznaje iz gradske uprave, za sada nema najava da će biti organizovanih tribina i akcija ovim povodom.

Globalna svetska Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”  obuhvata četiri važna međunarodna datuma koja povezuju žene, nasilje i ljudska prava:  25. novembar – Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 1. decembar – Svetski dan borbe protiv AIDS-a,  3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetima,  6. decembar – Godišnjica Montrealskog masakra, 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava.

Ti datumi se  obeležavaju  kako u svetu  tako i širom Srbije i na lokalnom nivou različitim aktivnostima, tribinama i akcijama sa ciljem ukazivanja na probleme i izazove sa kojima se susreću ove osetljive kategorije stanovništva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend