Društvo

Podzemni kontejneri su spremni za upotrebu

Foto: S.Lisac
Građani Požarevca moći će da bacaju smeće u podzemne kontejnere koji su postavljeni na nekoliko lokacija u gradu.

Podzemni kontejneri će za sada biti postavljeni u Svetosavskoj, Čede Vasovića, Vardarskoj, ulici Moše Pijade i Knez Milošev venac.

„Podzemni kontejneri po svom kapacitetu zamenjuju tri klasična kontejnera od 1,1m3. Ne ispuštaju neprijatne mirise, mehanički su zatvoreni što sprečava ulazak životinja i ljudi. Za Požarevac je karakteristična košava, a uvođenjem novog sistema biće sprečeno raznošenje smeća po okolini”, rekao je ranije Marjanović.

Kako je najavljeno, ukoliko se projekat sa podzemnim kontejnerima pokaže kao dobar, od sledeće godine biće postavljeni na još nekoliko lokacija.

Marjanović dodaje da će se pratiti reakcije građana, ali i da je potrebna edukacija istih.

“Dešavalo se da građani i pored postojećih kontejnera, pored njih ostavljaju kauče i kabasti otpad, sada sa ovim novim kontejnerima koji imaju manji otvor to neće moći da ubacuju, ali stavljaće sa strane pa je potrebna edukacija građana kako bi takav način odlaganja smeća sveli na minimum”, zaključio je Marjanović.

Ministarstvo kulture i informisanja

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • U lameli je rupa za podzemne kontejnere otkopana pre par meseci, stajala je tako do skoro, a sada je zatrpana kao da nista nije bilo. Toliko sto se tice postavljanja podzemnih kontejnera.

%d bloggers like this:
Send this to a friend