Društvo

Pojačana kontrola objekata

Sanitarni inspektori su u nedelju dana obavili 1.300 nadzora nad preduzećima i napisali 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije, obznanio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković. Tokom vikenda uočena je pojačana aktivnost inspekcija i u Požarevcu.
ilustracija: Pixabay/Boom 93

Stamenković je RTS-u rekao da su najviše kazni dobili preduzetnici i privrednici koji ne poštuju Uredbu o sprečavanju kovida-19, kao što su neodgovorni ugostiteljski objekti, tržni centri i drugi maloprodajni objekti.

„U proteklih 7 dana građani učestalije zovu (da prijave nepoštovanje mera), tri puta više nego obično, a nezadovoljstvo postoji zbog pravnih lica koja ne poštuju mere… Sva (preduzeća) će biti maksimalno sankcionisani i svako pravno lice će dobiti kaznu od 500.000 dinara“, rekao je on.

On je naveo i da broj inspektora ne može da utiče na poštovanje mera, da se trenutno sprovodi zapošljavanje 30 novih inspektora i da će uskoro objaviti novi konkurs, kako bi broj sanitarnih inspektora dostigao 200.

Republička sanitarna inspekcija u pratnji pripadnika gradskih inspekcijskih službi i asistenciju policije prethodnih večeri obilazila je i lokale u Požarevcu.

Podsećamo da je izmenom uredbe Vlade Srbije radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi ne rade od 21 čas do 6 časova narednog dana, dok objekti koji imaju baštu ne mogu da pružaju ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta od 1 čas do 6 časova.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata izmenama uredbe je ograničeno tako da ti objekti ne mogu da rade od 23 časa do 6 časova narednog dana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend