Društvo

Pokret gorana Srbije: Učenici na radionicama o značaju šuma

ekološki dom
Foto T.S./Ekološki dom Čačalica
U okviru realizacije projekta “Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćenje i podizanje svesti i znanja o vrednostima šuma kod mladih  i sprovođenja programa edukacije za najmlađe pripadnike “Pokreta gorana” biće organizvoana radionica za mlade, koja će se organizovati na otvorenom na Čačalici.

Program počinje 1. oktobra u 10:30h, kada će se deci obratiti predstavnici Pokreta gorana. Slede razne aktivnosti, između ostalog, determinacija biljaka koje uspevaju na Čačalici. Radionice će trajati do 13:30 h. Na njima će odabrani učenici IV razreda iz osnovnih škola sa područja opština i gradova Požarevac, Smederevo, Žagubica i Kostolac imati prilike da se upoznaju sa značajem šuma, podizanjem vetrozaštitnih pojaseva, rasadničkom proizvodnjom, vrstama drveća koje uspeva na ovom području.

Ove aktivnosti organizuje Pokret gorana Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, upravom za šume, Pokretom gorana Požarevac, Ekološkim društvom “Prijatelji Čačalice”, pokretima gorana opština i gradova.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend