Društvo

Pokret Tvrdjava podneo prijave nadležnima zbog neadekvatnog tretmana otpada

Pokret Tvrdjava objavio je danas da je Ministarstvu zaštite životne sredine, Republičkom ekološkom inspektoru, Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine i opštinskom Odeljenju za komunalne poslove i životnu sredinu Kovina podneo prijavu zbog sumnje da otpad sa jalovišta izmedju Smedereva i Kovina nije odgovarajuće tretiran i da je potencijalno opasan za zdravlje ljudi i okolinu.

Kako je objašnjeno, gradjani Smedereva su nedeljama unazad osećali oštar i neprijatan miris koji se širi gradom, a za koji su aktivisti Pokreta Tvrdjava, nakon obilaska svih problematičnih lokacija u gradu, uključujući i gradske deponije, utvrdili da potiče sa lokacije izmedju Smedereva i Kovina, odnosno jalovišta u koje je jedna od fabrika iz industrijske zone Kovina sprovela cevi.

Sadržaj jalovišta je crne i narandžaste boje, izrazito neprijatnog i oštrog mirisa, od koga je prisutnim aktivistima bilo fizički loše, imali su nagon za povraćanjem i glavobolju, precizirano je u saopštenju.

„Nadamo se hitnoj reakciji, jer osnovano sumnjamo da otpad u ovom jalovištu nije adekvatno tretiran i da je potencijalno opasan za zdravlje ljudi, životinjskog i biljnog sveta. Posebno ističemo da jalovište i Dunav deli samo nasip, što problem dodatno usložnjava i čini potencijalno opasnim“, navedeno je u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend