Društvo

Ponovo otvorena tri manja granična prelaza sa Madjarskom

granica Horgoš
Foto/N. Milošević granica Horgoš
Putnici koji iz Srbije putuju ka Madjarskoj od danas ponovo mogu da koriste i granične prelaze Bajmok, Djala i Bački Vinogradi, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako se navodi, taj potez je dogovoren sa madjarskom stranom kako bi se tokom turističke sezone smanjio pritisak putnika i vozila na najopterećenije prelaze kao što su Horgoš i Kelebija.

Prelazi Bački Vinogradi (Ašothalom) i Djala (Tisasiget) radiće od 7-19 časova, kao i Bajmok (Bačalmaš), od ponedelјka do četvrtka, dok će tokom vikenda (od petka do nedelјe) taj prelaz biti otvoren 24 časa.

Iz Carine su apelovali na putnike da se pre polaska na put informišu o zadržavanjima na granici i izaberu manje frekventne prelaze, ali i da vode računa o važećim propisima u putničkom prometu, kako bi zadržavanja bila svedena na minimum.

„Da biste izbegli i najmanju neprijatnost i da vam boravak ili prolazak kroz Srbiju ostane u prijatnom sećanju, savetujemo da pre puta posetite sajt Uprave carina, gde ćete pronaći sve neophodne informacije“, navodi se u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend