Društvo

Ponovo protestna kolona autobusa

Autobusi Arrive Litas ponovo su izašli na ulice Požarevca u protestnoj koloni, a Boom 93 je rečeno da je u gradu putnički saobraćaj obustavljen na sat vremena. Nije poznato da li je i u kom obliku bilo obustave saobraćaja u Beogradu i Kragujevcu, gde Arriva takođe obavlja prevoz putnika.
autobusi u Tabačkoj čaršiji (foto: U.U./Boom 93)

Arriva Litas je juče saopštila da će u petak na jedan čas obustaviti svoj saobraćaj na području čitave Srbije iz protesta zbog, kako je navedeno u saopštenju, nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih državnih organa protiv nezakonitosti u postupku javne nabavke za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji Grada Požarevca.

Autobusi ove kompanije danas su između 10 i 11 časova u protestnoj koloni, uz sirene, prošli ulicama Požarevca, a kako nam je potvrdio direktor sektora za turizam Arrive Zoran Milić, u Požarevcu je danas obustavljen putnički prevoz na sat vremena. On je rekao i da nema preciznih informacija na koji način je organizovan protest u Beogradu i Kragujevcu.

On je ponovio da je ovo još jedan štrajk upozorenja pred obustavu prevoza na teritoriji čitave Srbije koja je najavljena za 28.septembar.

Odluka o potpunoj obustavi saobraćaja biće povučena ukoliko se neko od predstavnika državnih institucija, pre svih gradonačelnik Požarevca, odazove pozivu Arrive na razgovore povodom situacije nastale u potpuku dodele ugovora za obavljanje javnog prevoza u Požarevcu.

Međutim, kako nam je Milić rekao, za sada se niko nije odazvao.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend