Društvo

Popović: Verujem da će pobediti razum, da će N1 ili Nova S dobiti frekvenciju

FOTO: Envato elements ilustracija
Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović izjavila je da veruje da će petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću dobiti TV N1 ili TV NovaS.

Popović je agenciji Beta kazala da u Srbiji postoje samo dve „normalne“ televizije i da se nada da će jedna od njih dobiti frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.

„Iskreno očekujem da će osim mene, još najmanje četvoro članova Saveta REM-a glasati za TV N1 ili TV NovaS. Verujem da će u Savetu REM-a pobediti zdrav razum i da će biti dobre volje da se pomerimo s mesta na kome nema medijskog pluralizma. To je ključni razlog zbog čega sam još uvek član REM-a“, naglasila je Popović.

Prema njenim rečima, bilo bi dobro kada bi REM raspisao konkurs za dodelu još dve-tri frenkvencije s nacionalnom pokrivenošću.

„S obzirom da se radi o komercijalnim televizijama u privatnom vlasništvu, ja ću se boriti za šestu, sedmu i osmu frekvenciju, pa neka na tržištu pobedi konkurencija. Mi jesmo malo medijsko tržište, ali neka tržište presudi. Takođe, to bi doprinelo i da se narod, odnosno gledaoci izjasne, da li žele da se s njima manipuliše ili da imaju tačne informacije“, istakla je Judita Popović.

Savet REM-a raspisao je konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend