Društvo

Posečeno drveće u „Lameli“

Višegodišnja stabla u stambenom bloku „Lamela“ su posečena. Tako se neslavno završila priča o građanskoj inicijativi i samoorganizovanju.
foto: U.Urošević

Stanari su 10.septembra negodovali i još jednom sprečili izvođače da pristupe seči stabala. Nakon dopisa službe za investicije u kome se, između ostalog, navodi da će se svi troškovi nastali zbog ometanja ispostaviti stanarima, drveće je uklonjeno bez otpora.

Podsećamo, stanari su početkom jula sprečili radnike firme koja je angažovana na uređenju dvorišta zgrada da poseku višegodišnja stabla. Radovi su tada obustavljeni, a upravnici zgrada su od predstavnika Grada Požarevca dobili uveravanja da će biti pokušano da se nađe adekvatno rešenje za ovaj i druge probleme koje su građani tada istakli.

Boom 93 je imao uvid u dopis službe za investicije jednom od upravnika. U dokumentu  se navodi da su 10.septembra zbog negodovanja stanara obustavljeni radovi na uklanjanju stabala koja su smetnja izvođenju radova i potencijalna opasnost po bezbednost prolaznika i vozila koja se ispod njih parkiraju.

Služba u dopisu primećuje da to nije prvi put da stanari negoduju, da bi u nastavku ukazala na kolektivnu i ličnu odgovornost stanara u slučaje ometanja radova.

Između ostalog, u tom dopisu se navodi:

„U slučaju kad je izvođač ometen u radu, traži se asistencija policije i svi troškovi nastali zbog ometanja, kašnjenja realizacije, ispostaviće se stanarima zgrade „Lamela’“.

Danas su radnici odvozili posečene trupce i granje.

foto: U.Urošević

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • znači za kašnjenja po gradilištima smo mi građani krivi,a to sto ne piše sta se pravi,koliko dugo se pravi,koliko košta,garancija to nema veze.Nijedna tabla na gradilištu po čijoj dozvoli se radi i ko je investitor,ovo je za Zabelu

  • Samo secite drvece. Najlakse je iseci nesto sto je godinama raslo i pravilo hladovinu. Na kraju nam nece nista od drveca ostati u gradu. Onda cete izmislite neke kanadske javore koje napadaju bube i koji se suse jer ne uspevaju u nasem reonu.

%d bloggers like this:
Send this to a friend