Društvo

Poskupljenje vode u opštini Žagubica

voda česma čaša
Foto: Pixabay/Ilustracija
Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Žagubica data je saglasnost javnom komunalnom preduzeću u ovoj opštini za povećanje cene vode.

Prema novoj odluci, kubik vode će za fizička lica koštati 65,24 dinara, za ustanove 118,09 dinara i privredu 152,67 dinara bez PDV-a.

Opravdanost ovakve odluke obrazložen je rastućim cenana inputa, racionalnim korišćenjem novčanih sredstava, obezbeđivanjem blagovremenog izvršavanja zakonskih i ugovorenih obaveza prema dobavljačima, permanentim vršenjem aktivnosti na poboljšanju kvaliteta i kvantiteta vodosnabdevanja na nivou opštine.

U nastavku sednice doneta je odluka da se za vršioca dužnosti direktora Кulturno – prosvetnog centra „Jovan Šerbanović“ imenuje Miroslav Mirković.

Novi članovi Školskog odbora Tehničke škole Žagubica su Tanja Petrović Bosić iz Žagubice i Ilena Paucanović iz Laznice. Za članove Školskog odbora OŠ „Moša Pijade“ Žagubica imenovani su: Zlatan Milojević iz Кrepoljina, Sevdalia Stojanović iz Milatovca, Jelena Veličković iz Žagubice ( ispred lokalne samouprave), Nikola Jevtić iz Кrepoljina, Zvonko Sarafinov iz Žagubice, Života Mišić iz Jošanice (iz reda zaposlenih), Nevena Nikodijević iz Suvog Dola, Sanela Nikolić iz Žagubice i Dragana Milosavljević iz Žagubice (ispred Saveta roditelja).

Obrazovan je i Opštinski savet roditelja za školsku 2022/2023. godinu.

Projekat “Braničevo reporter – Žagubica”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opština Žagubica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend