Društvo

Poslanik iz Požarevca jedan od predlagača autentičnih tumačenja zakona

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)
Advokatska komora Srbije je u izdatom saopštenju naglasila da je obaveštena da su narodni poslanici povukli predloge za donešenje autentičnih tumačenja zakona o obligacionim odnosima iz procedure u Narodnoj skupštini.

Podsetimo da su narodni poslanici Jelena Žarić Kovačević, Veroljub Arsić i Dejan Kesar predložili Narodnoj skupštini da usvoje autetična tumačenja:

– Odredbe člana 1066. stav 2 Zakona o obligacionim odnosima („Službeni  list SRJ“ 29/78, 39/85, 45/89 – USJ, „Službeni list SRJ“ 31/93, „Službeni  glasnik RS“ 18/20)

– Odredbe člana 41. stav 1 i 2 i člana 43. stav 2 i 3 Zakona o zaštiti  potrošača („Službeni glasnik RS“ 62/14, 6/16, 44/18)

Zbog ovo predloga advokatura juče obustavila rad

Upravni odbor Advokatske komore Srbije doneo je odluku o organizovanju jednodnevne obustave rada advokata na celoj teritoriji Srbije koja je održana u ponedeljak 5. jula, a zbog predloga odbora Narodne Skupštine Republike Srbije za  ustavna pitanja i zakonodavstvo da se donesu tri autentična tumačenja.

– Odredbe člana 17. stav 1 Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga  („Službeni glasnik RS“ 36/11, 139/14).

U saopštenju Advokatske komore Srbije se navodi da će oni nastaviti sa svojim aktivnostima vezanim za  zakonodavnu aktivnost, ukazati na svako kršenje Ustava RS i dati obrazloženo  mišljenje u vezi predloga zakona koji su od uticaja na ostvarivanje ljudskih  prava, pravnu sigurnost građana i od interesa za položaj advokature.

Saopštenje Advokatske komore Srbije možete pročitati OVDE.

Poslanik iz Požarevca jedan od predlagača

Jedan od predlagača tumačenja bio je i Narodni poslanik Veroljub Arsić, ekonomista iz Požarevca. On je na poslednjim izborima izabran na listi Aleksandar Vučić – Za našu decu i član je Srpske napredne stranke od osnivanja.

Arsić je u prošlom sazivu bio potpredsednik Narodne skupštine, dok je u novom sazivu predsednik Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku. Takođe u ovom sazivu je član Odbora za finasije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend