Društvo

Poslodavci za skraćenje obaveznog karantina kod blažih slučajeva kovida

ilustracija/pixabay
Poslodavcima je teško da organizuju rad kada im nedostaju ključni zaposleni, ali su ipak navikli da u uslovima pandemije rade i kada su im radnici u izolaciji zbog kovida 19, objašnjava za Infobiz Svetlana Budimčević iz Unije poslodavaca Srbije. Ona očekuje da bi moglo da dođe do smanjenja broja dana obaveznog karantina za zaražene koronavirusom.
U novom talasu epidemije veliki broj zaposlenih izostaje sa posla. Svetlana Budimčević podseća da naši propisi nalažu obavezan karantin za zaražene kovidom u trajanju od 14 dana.
Ona ipak očekuje da bi moglo da dođe do drugačijih preporuka Kriznog štaba.
– Pretpostavljam da bi u ovoj situaciji, da bi ekonomija mogla da funkcioniše – s obzirom da se do sada pokazalo da je omikron soj drugačiji od ostalih sojeva – možda moglo da dođe do promene preporuke Kriznog štaba da se karantin kada je reč o blažim slučajevima smanji na pet dana – navodi ona.
To će, dodaje, zahtevati brzu promenu propisa.
U Uniji poslodavaca očekuju i da ih Krizni štab konsultuje u donošenju odluka.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend