Društvo

Poslodavcima bespovratna sredstva za angažovanje radnika

FOTO:Boom93/S.Lisac
Nemačka nevladina organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava poslodavcima – preduzetnicima i pravnim licima, sa sedištem na teritoriji gradova Požarevac.

Sredstva se dodeljuju za zapošljavanje nezaposlenih lica u okviru projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ koji finansira Švedska vlada, preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Sida, a sprovodi Help u saradnji sa gradovima i opštinama u Srbiji.

Odabranim poslodavcima će u celosti biti refundirani troškovi angažovanja radnika u periodu od šest meseci (zarada, porezi, doprinosi, troškovi prevoza, toplog obroka). Maksimalni iznos refundacije svih mesečnih troškova je određen i iznosi 560 evra po zaposlenom.

Ukupno 14 nezaposlenih lica sa prebivalištem na teritoriji grada Požarevca, koji pripadaju jednoj od kategorija socijalno ugroženih lica koji su definisani kao ciljna grupa projekta, mogu da budu angažovani kroz projekat kod odabranih poslodavaca.

Odabrani poslodavci će biti uključeni u selekciju nezaposlenih lica koji će biti angažovani. Angažovanje lica će biti sprovedeno u formi plaćene šestomesečne radne prakse tokom koje će svim polaznicima biti omogućeno da se upoznaju sa radnim okruženjem poslodavca, procesom i tehnologijom rada čime će polaznici povećati svoje radne kapacitete i/ili unaprediti sopstvena znanja i veštine. Napredak polaznika biće redovno praćen od strane mentora koji će biti angažovani od strane Helpa u ovu svrhu.

Nakon realizacije radne prakse, poslodavcima koji odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, biće omogućeno da konkurišu za dodatnu pomoć.

Informativni sastanci, za sve zainteresovane poslodavce će se održati u prostorijama gradske uprave Požarevac u četvrtak, 1. septembra od 12 do 14 časova i u sredu, 7. septembra od 12 do 14 časova

Rok za predaju prijava je petak, 9. septembar do 14 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend