Društvo

Postavljalju se brzinometri u gradu

Foto: Pixabay/Ilustracija
Grad Požarevac raspisao je Javnu nabavku za nabavku i ugradnju brzinometra za vozila koji upozoravaju na prekoračenje brzine.

U tehničkoj specifikaciji se navodi da uređaj funkcioniše po principu dopler radara koji detektuje nailazeće vozilo i prikazuje njegovu brzinu na dvocifrenom displeju. Vrši se kontinuirani prikaz brzine kretanja vozila tako da je moguće pratiti kako se vozač ponaša odnosno da li smanjuje ili povećava brzinu svog kretanja. U slučaju kada je izmerena brzina manja od ograničenja (50 km/h) displej samo prikazuje izmerenu vrednost, dok u slučaju prekoračenja brzine prikaz izmerene brzine je trepćući. Treptanje prikaza je brže ukoliko je visina prekoračenja brzine veća.

U nabavci se dodaje da pre nabavke i ugradnje brzinometara potrebno je da ponuđač izradi sledeću Tehničku dokumentaciju: statički proračun nosećeg stuba znaka, projekat izvedenog stanja, Projekat privremene saobraćajne signalizacije za vreme izvođenja radova.

Neki brzinometri su već postavljeni

Grad Požarevac je brzinometre postavio na nekoliko lokacija na teritoriji grada. Ovakvi brzinometri postavljeni su na Lučičkom putu kao i u seoskim naseljima. Nalaze se na putu za Kostolac, u Ćirikovcu i Klenovniku, kao i na putu od Salakovca ka Bratincu.

Ponuđač je u obavezi da obezbedi i postavi neophodnu privremenu saobraćajnu signalizaciju za vreme izvođenja radova po projektu koji je izradio i na koji je naručilac dao saglasnost.

U cenu mora biti uračunata sva standardna i dodatna oprema, kao i svi troškovi koje Dobavljač ima u realizaciji predmetne nabavke, za nabavku dobara i opreme, transport, ugradnju, postavljanje, kao i svi drugi nespecifični troškovi koje zahteva realizacija ove nabavke.

Ponuđeni brzinometri moraju biti novi, dok je rok isporuke i ugradnje ne sme da bude duži od 35 dana od dana zaključenja ugovora. Oni će biti postavljeni na 7 lokacija u gradu.

Procenjena vrednost Javne nabavke je 2 083 333 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 3. avgust do 15 časova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Opet odlično napisano,Markoni!

  I opet si „provalio“ zadnje i kriminalne namere lokalnih vlastodržca-kabadahija i tajkuna-lopina!!!

  Svrha „lampiona“ je…?!? Šta,krađa kinte iz budžeta?!?

  Posao policije je da reguliše saobraćaj i kažnjava bahate vozače,a ne da saobraćajni policajci džabe žderu po požarvačkim kafanama i kisocima brze hrane!?!

  SNS p….i se samo vozikaju službenim kolima i uživaju u životu,a na ulicama kriminal,anarhija,udesi,ubistva i ostali zločini!!!
  Ne plaćamo mi policiju, tužilaštvo i sudije da pomažu SNS kr…….lu u izvršenju teških zločina,već da sprovode zakone i Ustav i to jednako za sve!!!

  Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije,SNS policajce,tužioce,sudije, tajkune-lopine i ostalu UDBA-ŠKU fukaru!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend