Društvo

Postavljen i drugi „EU parkić“ za decu

foto/UU/Boom93
Na uglu Knićaninove i Sremske ulice u Požarevcu ovih dana osvanulo je novo dečje igralište na tartan podlozi. Radost za decu, ali i olakšanje za stanovnike ovog dela Požarevca. Neki od njih skrenuli su nam pažnju da godinama unazad pokušavaju da izdejstvuju da se uredi zelena površina na ovoj raskrsnici.

Igralište u Knićaninovoj izgrađeno je novcem iz Pretpristupne pomoći Evropske unije, a Požarevac se nalazi među 11 gradova u Srbiji u kojima se otvaraju nova ili potpuno rekonstruisana dečija igrališta.

Jedan EU parkić je ranije postavljen i kod autobuske stanice u Požarevcu.

Projekat “Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost dečjih igrališta ” vredan je 1.250.000 evra. Kako je ranije objavila lokalna samouprava u Požarevcu, vrednost igrališta u Knićaninovoj je oko 6 miliona dinara.

foto/arhiva/UU/Boom93

Inače, zelena površina u Knićaninovoj je donedavno bila zapuštena i sa dotrajalim mobilijarom. U međuvremenu postavljena je nova zaštitna ograda i promenjena regulacija saobraćaja na raskrsnici.  Igralištu se pristupa iz Sremske ulice.

Nije jasno da li će deca dobiti igralište i na zelenim površinama kod galerije Milene Pavlović Barili, kako je to navedeno na informativnoj tabli u novom „EU parkiću“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odlična reportaža!
    Napokon i nešto lepo za građane Požarevca,bravo za EU! Potrebno je još takvih igrališta,kod svake zgrade,na svakoj adekvatnoj površini! Što više!!! Bilo bi lepo da se negde postave i sprave za vežbanje na otvorenom!

%d bloggers like this:
Send this to a friend