Društvo

Postoji li besplatan sport za decu – bez odgovora gradskog većnika za sport

Foto. T.S:
Koji su sportovi besplatni za decu i da li ima klubova koji roditeljima ne naplaćuju članarinu, uspeli smo delimično da saznamo. Gradski većnik zadužen za sport, Milan Jović nije želeo da razgovara sa ekipom radija Boom 93 i odgovori na pitanje o sportu, za čiji je resor zadužen.

Roditelji dece koja žele da se bave sportom u nekim od klubova ili školica sporta mesečno moraju da izdvoje za članarinu od 1500 do 2500 dinara.

Ne računajući kupovinu rekvizita i opreme, eventualne troškove prevoza do hale ili terena gde se trenira, za porodicu je to popriličan iznos i veliki udar na budžet, pogotovo ako imaju dvoje ili više dece.

Grad Požarevac je u ovoj godini opredelio skoro 100 miliona  dinara za redovno godišnje finansiranje programa sportskih organizacija i klubova na području grada Požarevca. Odobreno je 68 programa za finasiranje.  Najviše sredstava i ove godine dobio je Odbojkaški klub Mladi radnik.Većina klubova koristi besplatan prostor za treninge i takmičenja, ima plaćene trenere i finansijsku potporu Grada.

Da li u Požarevcu postoje sportski kolektivi koji deci nude besplatne treninge tokom čitave godine ili nekoliko meseci godišnje?

Ono što je radio Boom 93 uspeo da sazna, to su rukometni klub “Nemanjić” i karate klub “Mladi radnik”. Ovi klubovi drže deci treninge besplatno.

Besplatan program bio je ove godine na bazenu. U pitanju su obuke za neplivače, napredno plivanje, a za žene akvabik. Iz gradskog budžeta za tu namenu izdvojeno oko 270 hiljada dinara.  Dvonedeljnu obuku prošlo je oko 200 dece.

Na koji način i da li gradska uprava izdvaja za besplatan sport za decu nismo uspeli da saznamo. Naime, član gradskog veća zadužen za sport, Milan Jović na pitanje da li može nam kaže nešto o ovoj temi, rekao kratko “Ne” i okrenuo leđa ekipi radija “Boom 93”. Smatramo da je ovakvo ponašanje gradskog većnika neprimereno za jednog nosioca javne funkcije, s obzirom na to da smo hteli da dobijemo informaciju u interesu javnosti.

Foto: S.Lisac

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

5 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • aha al zamalo,kao što Gradski Stadion na vašarište sme da koristi samo jedan favorizovan fudbalski klub a vsanistvo je grada.Toliko o sportu

 • Odlično napisano g-đice Lisac,bravo i za portal BOOM 93,koji se sve vreme bori za istinu, objektivno informisanje i zaštitu interesa građana Požarevca!!! Bravo!!!

  „Normalno“ da lokalni vlastodržac-kabadahija ne želi,niti hoće da odgovara na pitanja nezavisnih medija,njegova bahatost i oholost nemaju granice,što je nedopustivo i nezakonito od gradskog većnika zaduženog za sport,koji se nikada nije bavio sportom!?!

  Zbog ovakvog bezobrazluka pada gradska vlada,ali…, tužilaštvo i policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije!!!

  Jer je zloupotreba službenog položaja očigledna i predstavlja teško krivično delo!!!

  Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

 • ne meša se u svoj posao, a i zašto bi? pa on samo prima platu od našeg rada, šta tu ima nejasno? jao, jao, jao, ne znam kada, ali jedna takva masna lustracija mora da se dogodi u ovom društvu i državi…

 • Nema to veze sa ovom vlašću. To je počelo odavno. Ja, koji sam pripadnik srednje generacije, nisam nikad nikome platio ni jedan trening, što tenis, što košarka, zato što je sve bilo pristupačno u školi ili smo se sami organizovali, dok nisu uništili koš u betonjerci, zatvorili kultni stadion malih sportova i na kraju stavili katanac na najlepše teniske terene u zemlji da bi opančara držao svoj privatni klub. Onda su se početkom novog milenijuma pojavli fensi klubovi u kojima nije bitno da nauče decu da vole sport, nego da im se uzme novac. Najgore od svega je što i danas pola tih klubova uništava školske sale i rade u istim tim školama a uveče drže istim tim učenicima treninge za novac! Isto je i sa školama jezika, pripremama za upis u srednje škole itd. U razvijenim zapadnim zemljama, klubovi nisu privatni, nego su to klubovi osnovnih i srednjih škola, Tako se i sklanjaju deca sa ulice, da se ne bave kriminalom i narkomanijom. Ali koga je to briga, već 50 godina je najbitniji lični interes bez trunka empatije što se ova zemlja polako gasi. Ovaj lik je totalno nebitan, bitniji je njegov bahati naprednjački stav. On se ponaša u skladu sa svojom strankom, odgovara na pitanje i gura samo stranačku decu, ostali su totalno nebitni za njih.

%d bloggers like this:
Send this to a friend