Društvo

Postrojenje za preradu otpadnih voda gradiće se na mestu starog?

pixabay/ilustracija
Tokom ove godine trebalo bi da počnu radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Požarevcu.

Iako je bilo najavljivano potpisivanje ugovora za izgradnju ovog postrojenja, to se još nije dogodilo. Aleksandar Dimitrijević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ je za Boom93 rekao da se tokom marta očekuje potpisivanje prvog ugovora, dok će drugi biti potpisan najverovatnije u maju.

„Sve aktivnosti oko izgradnje ovog postrojenja i dalje traju i mi se pripremamo za igradnju“, rekao je Dimitrijević.

Foto:Boom93/M.Veljković

Novo postrojenje biće izgrađeno kod Gradskog hipodroma na mestu starog postrojenja koje je bilo izgrađeno šesdesetih godina prošlog veka.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca rekao je da je parcela na kojoj će biti izgrađeno novo postrojenje za tretman otpadnih voda u vlasništvu Grada i stoga ne bi trebalo da bude problema oko imovinsko-pravnih odnosa.

„Ostalo je da se završi administrativni deo izgadnje ovog postrojenja u vidu kalkulacije i finasiranja“, istako je Pavlović.

Izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda finasira i KFW banka. Ostalo je da se potpiše ugovor sa Ministarstvom građevine i KFW bankom. Tokom izgradnje postrojenja trebalo bi da se reši problem mešanja atmosferske i kanalizacione vode i da se srede kolektori koji postoje u gradu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Od novembra do marta, od marta do maja…a jel ste slusali predsednika, mnogi projekti ce biti stavljeni sa strane i radice se samo nejneophodniji, a ovaj bas i ne spada u najvaznije, a i treba da se drzava zaduzi. Politički marketing.

  • Kada ce gradska vlast dati na uvid i strucnu raspravu ovaj projekat, koji prema izjavama vredi 17 miliona evra. Kako je moguce da se odluka o ovakvom projektu prepusta nestrucnim kadrovima
    bilo koje stranke. Ne tako davno, za sve velike projekte su pravljene tribine, prezentacija, javna rasprava, upoznavanje javnosti koliko ce da ih kosta i kako ce uticati na njihov kucni budzet ova investicija, ili je ovo oprobani recept za jos jedno netransparentno trosenje para.

%d bloggers like this:
Send this to a friend