Društvo

Potvrđena optužnica protiv roditelja K.K. koji je ubio deset osoba u Ribnikaru i još dvoje okrivljenih

Pixabay/Ilustracija

Pixabay/Ilustracija

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv roditelja maloletnog K.K. koji je ubio deset osoba u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu i još dvoje okrivljenih u tom slučaju. Odbrana ima pravo žalbe. <div class="article-banner"> <div id="div-gpt-ad-1620632716371-0" class=" div-gpt-ad-1620632716371-0-loaded"> <div id="/21876124292/N1-SRB/n1-srb-inText" data-google-query-id="CPnI2qCMxoIDFRFFHgIdQLQNAA"></div> </div> </div>

Кrivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je 14. novembra 2023. donelo rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je podignuta protiv okrivljenog V.К. i drugih, zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti, navedeno je u saopštenju.

Naime, kako se dodaje, ovom optužnicom okrivljenom V.К. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Кrivičnog zakonika, okrivljenoj M.К. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Кrivičnog zakonika, dok je okrivljenima R.I. i N.M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela Davanje lažnog iskaza iz člana 335 stav 3 u vezi stava 1 Кrivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je na konferenciji za medije u Palati pravde u oktobru, da je nakon više od pet meseci istrage, podneta optužnica na 267 strana.

Stefanović je naveo kako se opravdano sumnja da je Vladimir K, u periodu od godinu dana pre ubistva, obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje oružjem, gađa mete, puni okvir, kako da stoji, i kako da diše prilikom upotrebe vatrenog oružja.