Društvo

Povodom dana MUP-a šestorica policajaca dobili priznanja

FOTO:Grad Požarevac

FOTO:Grad Požarevac

Dodelom priznanja u gradskom zdanju danas je obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva i dan policije.

Načelnik Policijske uprave Požarevac Darko Pajkić je naveo da odabrati policijski posao za svoj životni poziv znači odabrati teško i odgovorno zanimanje.

„Za nama su u prethodnom periodu bili veoma složeni zadaci koje smo u saradnji sa svim državnim institucijama uspešno rešavali. Uprkos izazovima sa kojima su se policijski službenici susretali možemo reći da smo u svim oblastima svog delovanja postigli istaknute rezulatate i da su pripadnici policije svoj posao obavljali zakonito, profesionalno i efikasno“, rekao je Pajkić.

FOTO:Grad Požarevac

Gradonačelnik Saša Pavlović je istakao da je priroda posla policajca da su uvek tamo gde je najteže i da idu u ona mesta i događaje iz kojih drugi po pravilu beže.

„Zato smatram za nepravdu što se vaš rad i značaj često vidi samo kada su veliki problemi, ali ne i tokom svakodnevnog održavanja javnog reda i mira, kada je situacija, da tako kažemo, redovna“, rekao je gradonačelnik.

Tokom današnje svečanosti priznanja su dobili pripadnici policije, Nenad Pajić, Predrag Stepanović, Ibro Bakić, Marko Stojanović, Goran Mijajlović i Dragan Ilić, dok je zahvalnica dodeljena opštini Malo Crniće.

Podsetimo, PU Požarevac i Sektor za vanredne situacije su juče građanima predstavili svoju opremu i vozila.