Društvo

Povodom dana MUP-a šestorica policajaca dobili priznanja

FOTO:Grad Požarevac
Dodelom priznanja u gradskom zdanju danas je obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, slava Ministarstva i dan policije.

Načelnik Policijske uprave Požarevac Darko Pajkić je naveo da odabrati policijski posao za svoj životni poziv znači odabrati teško i odgovorno zanimanje.

„Za nama su u prethodnom periodu bili veoma složeni zadaci koje smo u saradnji sa svim državnim institucijama uspešno rešavali. Uprkos izazovima sa kojima su se policijski službenici susretali možemo reći da smo u svim oblastima svog delovanja postigli istaknute rezulatate i da su pripadnici policije svoj posao obavljali zakonito, profesionalno i efikasno“, rekao je Pajkić.

FOTO:Grad Požarevac

Gradonačelnik Saša Pavlović je istakao da je priroda posla policajca da su uvek tamo gde je najteže i da idu u ona mesta i događaje iz kojih drugi po pravilu beže.

„Zato smatram za nepravdu što se vaš rad i značaj često vidi samo kada su veliki problemi, ali ne i tokom svakodnevnog održavanja javnog reda i mira, kada je situacija, da tako kažemo, redovna“, rekao je gradonačelnik.

Tokom današnje svečanosti priznanja su dobili pripadnici policije, Nenad Pajić, Predrag Stepanović, Ibro Bakić, Marko Stojanović, Goran Mijajlović i Dragan Ilić, dok je zahvalnica dodeljena opštini Malo Crniće.

Podsetimo, PU Požarevac i Sektor za vanredne situacije su juče građanima predstavili svoju opremu i vozila.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend