Društvo

Požar na deponiji lokalizovan, sanacija preostalih žarišta u toku, izgoreo i buldozer

kamioni na deponiji
Foto/M.M kamioni na deponiji dovlače zemlju
Požar, koji je u četvrtak popodne  izbio na gradskoj deponiji „Jeremijino polje“  je lokalizovan, a ovog popodneva se radi na sanaciji preostalih žarišta. Radne mašine i dalje dovlače zemlju i na taj način zatvaraju džepove u kojima vatra tinja još uvek.

Vatrogasne ekipe su na terenu i dalje, dva vatrogasna vozila i četiri vatrogasca, tu su i ekipe koje rade na zatrpavanju, dovlači se zemlja, rade radne mašine i u toku dana se očekuje da se požar ugasi.

deponija gori dim
Foto/M.M/deponija

Kamionima se donosi zemlja i zatrpava se smeće koje i dalje gori dubinski. To je jedini  način da se ova vrsta požara ugasi. Vetar i dalje otežava gašenje ali ekipe su u pripravnosti i rade na sanaciji žarišta. –rekao je  direktor JKP Komunalne Službe Požarevac, Marko Marjanović.

sakupljači sekundarnih sirovina
Foto/M.M sakuplajči sekundarnih sirovina na deponiji

Po rečima Marjanovića požar koji je izbio u četvrtak u poslepodnevnim časovima prijavio je čuvar i tada su na deponiji zatečeni i sakupljači sekundarnih sirovina ali se ne može sa sigurnošću reći da li su oni krivi za izbijanje požara.

izgoreo buldozer
Foto/M.M. buldozer izgoreo u gašenju požara

Požar nije bio velikih razmera, ali se  zbog jakog vetra  brzo raširio, a vatra  je zahvatila i buldozer koji je u vlasništvu preduzeća JKP Komunalne službe. Nema povređenih, vozilo je osigurano, procena štete je u toku. Ekspresnom brzinom i organizacijom uspeli smo da mehanizacijom dopremimo zemlju vatrogascima i saniramo požar koji je imao tendenciju da se proširi na celu deponiju“ –istakao je Marjanović.

Podsetimo, juče  je direktor JKP Komunalne službe Požarevac rekao da je  zbog požara  proglašena vanredna situaciju na delu teritorije grada, odnosno na gradskoj deponiji Jeremijino polje.

U narednim satima i danima biće u pripravnosti  dve cisterne i  jedna vatrogasna služba i dva buldozera,dodao je direktor JKP Komunalne službe.

Poslednji veći požar na gradskoj deponiji „Jeremino polje“ izbio je početkom jula meseca i tada su vatrogasno-spasilačke ekipe radile gotovo četiri dana na njegovom gašenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • a kamioni uopšte nisu u pretovaru,cirada za pokrivanje tereta ne treba.Zakoni postoje ali sistem ne funkcioniše zato nam se i dešavaju ovakve stvari,jel odgovarao neko za Julsku nesreću?,čisto sumnjam zar ne

  • kupućemo jači,brži,bolji buldožer,ma daćemo sad 50 miliona dinara,ima se može se,ionako vraćamo pare,ne trošimo ih,red je da se sada otvorimo malo

%d bloggers like this:
Send this to a friend