Društvo

Požar na deponiji u Kostolcu

Foto: Edvard Šuster
Na deponiji komunalnog otpada u Kostolcu danas u popodnevnim satima izbio je požar, potvrđeno je za Boom93 iz Vatrogasno-spasilačke službe.

Kako Boom93 saznaje vatrogasne ekipe su na terenu i rade na lokalizaciji požara.

„Danas oko 13,30 časova izbio je požar na deponiji u Kostolcu. Trenutno su na terenu ekipe, kao i vatrogasna radna mašina, koji rade na lokalizaciji požara“, rekao je izjavi za naš medij, Mališa Tomić, komandir čete vatrogasno-spasilačke čete.

Foto:Edvard Šuster

Na deponija u Kostolcu su u ranijem periodu u više navrata izbijali sporadični požari.

Građani Kostolca su 2019. godine protestvovali upravo zbog ovog problema, kada su zahtevali sistemsko rešenje za problem deponije, a u tadašnjem odgovoru predsednika gradske opštine inicijatorima protesta bilo je navedeno da će do toga doći puštanjem u rad reciklažnog centra i transfer stanice u Požarevcu, kada će deponija konačno biti zatvorena.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • navikli oni i na mnogo gore,elektrana im već mesec dana izbacuje neviđen crnjak a oni ćute.Sada im smeta dim od najlon kesa, neka uživaju u plodovima svoga glasa

  • Kostolac je unisten,pepelište.kopovi,elektrane u zadnje vreme deponija.Iskreno suviše je velika cena,naše zdravlje zarad svega,valjda će ugasiti elektrane,stare su.Samo tako nam može biti bolje.Ionako Kostolac je mesto bez budućnosti i čemu se nadati sem kancera,pogledajmo se u oči

%d bloggers like this:
Send this to a friend