Društvo

U Požarevcu 4 nova slučaja, u Smederevskoj Palanci pozitivno još 10 zdravstvenih radnika

U odnosu na rezultate od juče, broj pozitivnih na koronavirus na području Požarevca povećao se na 19 osoba. U Smederevskoj Palanci svi novi slučajevi među zdravstvenim radnicima.
ilustracija: Pixabay

Četiri osobe, dva muškarca i dve žene kojima je potvrđeno da imaju koronavirus nalaze se u kućnoj izolaciji. Trebalo bi da budu premešteni u neku od privremenih bolnica.

Svi ovi novi registrovani slučajevi su kontakti osoba koje su ranije bile pozitivne na testu, rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, Ana Jovanović.

„Zaključno sa jučerašnjim danom uzeto je 568 uzoraka za oba okruga. Zavod očekuje da pristigne još oko 120 rezultata“, navela je ona.

Jovanović kaže  da je u Braničevskom okrugu je ukupan broj zaraženih do sada 22.

Nešto kompleksnija situacija je u Podunavskom okrugu.

U Gradu Smederevu evidentirane su 54 osobe pozitivne na koronavirus.

U smederevskom domu za stare je 31 osoba pozitivna. Od zaposlenih je 11 pozitivno na Covid-19. Evidentirana su dva nova slučaja na području Grada Smedereva, što je ukupno 14.

U  Smederevskoj Palanci  je 10 novih slučajeva i svi su zdravstveni radnici. Nalaze se u kućnoj izolaciji i trebalo bi da budu premešteni u neku od privremenih bolnica. U toj opštini je ukupno 39 zaraženih evidentirano.

U Velikoj Plani je registrovan jedan novi slučaj, ukupno 3 do sada.

Sveukupno na teritoriji Podunavskog okruga je 98 zaraženih, rekla je direktorka Zavoda.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend