Društvo

Požarevac će danas mirisati na papriku

Foto: Boom93/M. Veljković
Karavan „Izađi mi na teglu“ danas stiže u Požarevac. Domaćice i njihove ekipe koje se odluče da učestvuju u karavanu, imaće mogućnost da osvoje vredne nagrade.

Kako bi se pronašao najbolji recept i rešila misterija gde i ko pravi najbolji ajvar u Srbiji, takmičarski karavan “Izađi mi na teglu” krenuo je u obilazak gradova širom Srbije i u svakom od njih će organizovati jednodnevno takmičenje u pripremanju ajvara.

Prvoplasirana ekipa iz svakog grada takmičiće se na finalnom kulinarskom “okršaju”, gde će biti izabran najbolji ajvar u Srbiji.

Ekipe će svoje ajvare spremati u Gradskom parku od 11 časova.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje, jer organizatori karavana obezbeđuju kompletno opremljeni takmičarski štand, čuveni Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so.

Nakon završene osme sezone, karavan je obišao čak 190 gradova, napunio preko 40.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 900.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih osam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Ovogodišnja sezona karavana biće realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend