Društvo

Požarevac dobija atletski stadion

Foto:Grad Požarevac
Ugovor o donaciji projekta za izgradnju atletskog stadiona potpisali su grdaonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković. Vrednost projekta je oko 2 miliona dinara a obaveza lokalne samouprave je da za dve godine izgradi atletski stadion.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je potpisan ovaj ugovor kojim grad dobija jednu vrednu donaciju. On je još dodao da ovim objektom blagodet neće imati samo Požarevac, već i čitav Braničevski okrug.

„Uslovi koji će nakon izgradnje stadiona ovde vladati za naše sjajne atletičare biće konačno dostojni rezultata koji oni već postižu i to bez atletske staze. Iako će možda neko pomisliti da ovaj projekat dolazi sa zakašnjenjem, nismo želeli da žureći stvorimo prosečne uslove, već da ovim stadionom budemo korak bliži nameri da Požarevac u budućnosti bude jedan od atletskih centara Srbije. Vrednost doniranog projekta je oko 2 miliona dinara, a obaveza grada je da u roku od 2 godine izgradi atletski stadion. Projekat će pokazati koliko će koštati izgradnja čitavog kompleksa koji će biti namenjen svim atletskim disciplinama. U prvoj etapi sama staza će biti namenjena za nacionalna takmičenja. Izgradnja ovog objekta je nastavak unapređenja sportskih kompleksa i infrastrukture u Požarevcu. Ne treba da vas podsećam da će se izgradnjom atletskog stadiona rasteretiti hipodrom od atletičara, kao i rekreativaca.“

Pavlović je još istakao da je grad u prethodnom periodu dosta uložio u sportsku infrastrukturu ali da će tako nastaviti i ubuduće.

Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog saveza je izjavio, da ovaj objekat koji će biti izgrađen u Požarevcu, nije samo za profesionalne sportiste nego i za rekreativce, decu i veterane. Branković je dodao da je ovaj objekat trebao biti izgrađen pre 50 godina. Atletski stadioni su izgrađeni od Novog Pazara do Subotice i da su imali različite vidove finansiranja ali da će u Požarevcu to uraditi lokalna samouprava.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Atletski stadion je svakako sjajna stvar, potrebna gradu, daće mogućnost mladima da se više posvete sportu, a ne kladionicama. Međutim, smatram da bi mnogo neophodnija bila izgradnja zatvorenog bazena, jer su zimski meseci, koji sa prolećem i jeseni čine preko pola godine, mahom zakucani da čovek nema baš puno opcija za bavljenje sportom. I ta atletska staza će biti jedva posećena tokom zime, zar ne? Zatvoreni bazen nema ko nije obećavao, grad ima novca, to svakako nije problem, ali izgleda da nijedna gradska vlast nema sluha da čuje svoje građane koji joj platu daju, šta ustvari žele.

%d bloggers like this:
Send this to a friend