Društvo

Požarevac raspisao konkurs za ugradnju solarnih panela

solarni paneli
Foto/solarni paneli/ Pixabay
Grad Požarevca objavio je javni konkurs za učešće domaćinstava u sprovođenju mere energetske sanacije ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Raspisanim javnim konkursom obuhvaćena je nabavka i ugradnja solarnih panela, invertera i prateće instalacije za porodične kuće za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnja dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije, izrada neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela, kao i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem.

Dodeljene sredstva mogu se koristiti za ugradnju elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi za porodične kuće i opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote objektu (kalorimetri, delitelji toplote, balans ventili) za stanove i stambene zgrade.

Domaćinstva (za porodične kuće i stanove) i stambene zajednice ne mogu da konkurišu za više od jedne mere energetske efikasnosti iz ovog odeljka.

Ukupna sredstva koja je grad zajedno sa sredstvima Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti Republike Srbije izdvojio putem ovog konkursa iznose 3 miliona dinara.

Podsetimo, početkom meseca izabrane su četiri firme koje će zainteresovaniom građanima ugrađivati solarne panele.

Konkurs je otvoren do 25. novembra, a sve ionformacije vezane za isti možete pogledati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend