Društvo

Požarevačka gimnazija dobitnik Svetosavske nagrade

FOTO: Boom93
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeliće u petak 27. januara u Vladi Srbije Svetosavske nagrade. Među dobitnicima ove nagrade je i Požarevačka gimnazija.

“Požarevačka gimnazija je prva škola u našoj školskoj upravi koja je dobila ovu nagradu. Nagrada za školu znači potvrdu našeg rada i svega onog što radimo”, navela je za Boom93 Danijela Žukovski direktorka škole.

Ona je podsetila da je Požarevačka gimnazija poslednjih godina jedan od izbora Ministarstva prosvete kada su u pitanju promocije pozitivnih vrednosti i kvaliteta rada.

“To sve govori o jednom kontinuiranom sagledavanju naših kvaliteta od strane Ministarstva i ovo je kruna svega toga. Imamo kontinuitet dobrih aktivnosti dugi niz godina, a Ministarstvo je to sada prepoznalo i vrednovalo kroz ovu nagradu. Ova nagrada pripada svim generacijama, kako učenika tako i nastavnika”, zaključila je direktorka.

Školu je za nagradu predložila Zajednica gimnazija Srbije, a podržale su je sve osnovne i srednje škole u gradu.

Svetosavska nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća pojedinaca, ustanova i kompanija u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Podsetimo, prethodnih godina Svetosavsku nagradu dobili su Nataša Nikolić Gajić, zamenica direktora u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar I“ i Tomica Stojanović, direktor Sportskog centra Požarevac.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • U moje vreme su dobijali nagrade bratstva i jedinstva, i tome slične a sad SV Save.
    Koji ljigavci.
    Mene kao bivšeg učenika te škole je sramota.

%d bloggers like this:
Send this to a friend